Wat is een eiwitdieet?

Dieet Pro

Je wilt afvallen en op dieet maar je weet niet goed waar te beginnen dus begin je maar met je zoektocht op het internet. Logische keuze, maar daar ben je dan ineens krijg je 1000den zoekresultaten op honderden verschillende websites die allemaal beweren de beste dieet methode te hebben en de beste dieet producten, toch kom je nog steeds te veel diëten tegen en kan je niet kiezen wat het best bij je past, laat me je hier dan een beetje in begeleiden, heb je al overwogen om een eiwitdieet te volgen?

Wat is een eiwitdieet?
Met een eiwitdieet ga je vooral eiwitrijke producten tot je nemen met daarin goede kwaliteit eiwitten, deze eiwitten zijn erg belangrijk voor het menselijk lichaam en jouw gezondheid. Om gezond eten kun je het beste eiwitrijk voedsel eten met daarin weinig koolhydraten, met een dergelijk eiwitdieet moet je wel uitkijken dat je deze niet te lang volgt omdat je je lichaam ook weer een tekort doet aan andere belangrijke voedingstoffen en waardoor je uiteindelijk schade kun oplopen wanneer je zo’n dieet te lang volgt.

Maar wat wel een goede oplossing is om zelf eens wat vaker eiwitdieet recepten te gaan bereiden, hiermee ga je niet meteen op een strikt eiwitdieet wat vaak moeilijk te volgen is maar dwing je jezelf gewoon om gezonder te gaan eten, eiwitten zijn tenslotte erg gezond voor je en hebben eiwitten een aantal erg positieve eigenschappen, zo is het bijvoorbeeld zo dat je honger gevoel door eiwitten weg gaat, waardoor je minder snel trek krijgt in snacks en lekkere tussendoortjes. Daarnaast houden eiwitten ook je bloedsuikerspiegel goed in balans.

Een eiwitdieet is dus een goede stap om snel afvallen en snel gewicht te kwijtraken maar dit kan je nooit erg lang volhouden puur omdat het niet goed voor je lichaam is, dus mijn advies luidt dan ook bijna altijd ga gezond eten, kennis is macht weet je nog? in het geval van gezondheid en een slank leven is kennis dus gezonder leven. Neem een eiwitdieet als start en dan het liefst een waarin je leert eiwitdieet recepten te bereiden zodat je je zelf gezond leert te koken, waarom zeg ik dit? Om dat je op deze manier iets leert over voeding en de eigenschappen van verschillende voedingsproducten en de voedingsstoffen die in deze eiwitrijke producten zitten, daarnaast leer je ook een hoop over hoe het menselijk lichaam werkt en kun je dus permanent zonder het gebruik van vaak dure en strenge diëten jezelf toch een gezond leven gunnen en daar ene gewoonte van maken.

Eiwitdieet Recepten
Eiwitdieet recepten zijn niets meer dan gerechten en recepten die je tegenkomt op het internet of in recepten boeken maar waarin voornamelijk eiwitrijke producten worden gebruikt en weinig tot geen producten met koolhydraten dus je zou ook kunnen spreken van een koolhydraatarm dieet. Het zijn alledaagse recepten die je overal tegen komt maar puur gebaseerd op eiwitrijk voedsel en eiwitten, in welke voedings producten zitten eiwitten? Wat dacht je van Eieren? Avocado’s, Vis, Vlees, en zo kan ik nog wel even door gaan.

Ik hoop dat ik je voor nu even op weg heb kunnen helpen met wat basis informatie over een eiwitdieet ik zou zeggen ga ervoor doe kennis op en leef een gezond en slank leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *