Waarom niet snel afvallen?

Dieet Pro

Het lichaam heeft een manier om zichzelf te beschermen. Als je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt snel verlaagd dan gaat het lichaam dit compenseren. Dit doet het lichaam door het metabolisme te vertragen. Je hebt dan minder calorieën nodig om je gewicht te behouden. Dit is ook de reden waarom mensen in eerste instantie veel kilo’s verliezen en daarna een plateau bereiken. Het lichaam heeft zich dan aangepast op de situatie met minder calorieën door het metabolisme te verlagen.

Slecht afvallen is meestal slecht voor de gezondheid
Als je snel wilt afvallen dan is er het risico dat het slecht is voor de gezondheid. Er kunnen lichamelijke problemen voorkomen zoals galstenen. De meeste diëten waarbij je snel gewicht verliest bestaan meestal ook uit te weinig calorieën. Dit is niet gezond voor het lichaam. Het lichaam krijgt dan niet voldoende voedingsstoffen om goed te blijven functioneren. Op de lange termijn is er een groot tekort aan nutriënten die het lichaam nodig heeft. Het grootste nadeel is dat het gewicht meestal snel weer terug is. Door een periode heel weinig te eten heeft je lichaam het zwaar te verduren. De meeste mensen die dit doen vallen hierna snel weer terug in de oude gewoontes.

Hoe wel snel afvallen?
Met bepaalde diëten kun je binnen korte tijd veel gewicht verliezen maar dat is niet de gezondste manier. Streef ernaar om niet meer dan een halve tot een hele kilo gewicht per week te verliezen. Dit wordt gezien als de algemene regel voor gezond afvallen. Voor iemand die 50 kilo wil afvallen is dit natuurlijk niet leuk om te horen maar bedenk je ook dat het er niet binnen een korte periode bijgekomen is. Langzaam maar stabiel gewicht verliezen is de beste manier om af te vallen. Alleen op deze manier kun je het afvallen volhouden en zorgen dat het eraf blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *