Verandering van lifestyle: helpt een personal trainer?

Dieet Pro

Op het moment dat je besluit af te vallen zul je merken dat je ook andere gewoontes onder de loep neemt, zoals eventueel stoppen met roken. Te weinig beweging. Ongezonde voeding. Teveel achter beeldschermen. Alles tegelijk op de goede rails krijgen klinkt lastig: én lijnen, én sporten .. én stoppen met roken? Het kan. Je zult sterk in je schoenen moeten staan. Maar je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Het allerbeste advies is: neem een personal trainer in de arm.

Personal trainer. En dan?

Een personal trainer is veel meer dan alleen een sportinstructeur. Een personal trainer neemt met jou in uiterste precisie je huidige levenswijze door en ontwikkelt in samenspraak met jou een stappenplan, wat toewerkt naar de gewenste lifestyle. Een stappenplan wat bij jou past. Want iedereen kan een plan ontwikkelen, maar belangrijk is dat dit plan bij je past, haalbaar is en niet irreëel is, zodat er geen onnodige frustraties ontstaan.

Het stappenplan zal een voedingsschema omvatten, sportieve activiteiten, ontspanning, handvatten voor moeilijke momenten en tijdsduur. In dit stappenplan kan van alles meegenomen worden; alternatieven voor tussendoortjes, alternatieven voor roken (zoals tijdelijk een e-sigaret aanschaffen – die tegenwoordig best lekker smaken e-liquids verkopen, of d.m.v. nicotinepleisers, of medicatie trachten te stoppen met roken), een fitnessplan en erg belangrijk: persoonlijke gesprekken. Waar loop je tegenaan? Waar moet extra inzet plaats vinden?

De juiste klik

Het is erg belangrijk dat je een echte klik hebt met je personal trainer. Hij/zij zal jou immers persoonlijk coachen om tot een gezonde levenswijze te komen en deze vast te houden. Je zult je frustraties delen met deze persoon en met vallen en opstaan tot goede resultaten komen. Daarom is het erg belangrijk dat je uitziet naar de ontmoetingsmomenten en dus niet het idee hebt “ik moet weer”. Dat is zonde van je investering en kan niet de bedoeling zijn. Vraag dus gerust een andere personal trainer aan als het toch niet bevalt. Lees hier meer over personal trainers: Personal Fitness Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *