Dieet Pro

Afvallen met een shake dieet is al jaren populair onder veel mensen. De meest bekende diëten maken gebruik van shakes als vervanging van maaltijden. Het is zo populair omdat het zo makkelijk is. Het kost bijna geen tijd om klaar te maken en er hoeft niet bij gesport te worden. Dat spreekt veel mensen aan. De diëten maken veel reclame en gebruiken hierbij fantastische slogans. Voorbeelden van personen die meer dan 10 kilo zijn afgevallen worden bijna iedere keer gebruikt. Het lijkt zo makkelijk hierdoor maar is het dat ook?

Hoe zit een dieet met shakes in elkaar?
Een shake dieet is niets anders dan het vervangen van je huidige maaltijden door shakes. Het dieet gaat uit van een ontbijt, lunch en diner. Deze maaltijden worden vervangen door shakes. Tussendoortjes of snacks is ook aan gedacht bij een shake dieet maar wat dit precies is verschilt per dieet. Een shake heeft een goede verdeling van voedingsstoffen. Ze hebben over het algemeen een afgemeten verdeling van vetten, eiwitten en koolhydraten. Het is mogelijk dat het avondeten door het shake dieet niet wordt vervangen door een shake. Er zijn dan voorbeelden voor wat je kunt eten tijdens het avondeten of je mag dit zelf weten.

Is afvallen met shakes gezond?
De shakes hebben weliswaar een goede verdeling van voedingstoffen maar dat betekent niet dat het goed is om alleen nog maar shakes te drinken. Als je dit doet voor een langere periode dan is het mogelijk dat er een tekort in het lichaam ontstaat aan bepaalde stoffen. Dit maakt het shake dieet ongeschikt om voor een langere periode te gebruiken. Als het shake dieet enkel wordt gebruikt als vervanging van een aantal maaltijden dan kan het geen kwaad.