Online afvallen met behulp van Weight Watchers

Dieet Pro

Diëten zijn razend populair. Voor vele mensen is een dieet de laatste manier die nog rest om eindelijk op gewicht te komen. En met meer dan de helft van de bevolking die te zwaar is, is het hard nodig om af te vallen. Omdat we drukker en drukker zijn, carrière willen maken en weinig tijd hebben om aan onszelf te denken, zoeken we een makkelijke manier om af te vallen. En wat is nu makkelijker dan wanneer je de deur niet meer uit hoeft? Oftewel: gewoon afvallen vanuit je eigen huis, vanachter je laptop? Het wereldberoemde dieet Weight Watchers heeft online afvallen mogelijk gemaakt.

Wat houdt online afvallen in?

Anders dan je gewend bent van Weight Watchers, ziet hun online omgeving er heel zakelijk en overzichtelijk uit. Dat is wel wat mensen vandaag de dag graag willen. Toch is het jammer, want de charme is er wel deels vanaf. Vroeger zochten leden van Weight Watchers elkaar nog echt ergens op om over het dieet en afvallen te praten. Dat is ook de manier waarop Weight Watchers gegroeid is en groot is geworden: gezamenlijk afvallen door gezamenlijk doelen te stellen en elkaar te motiveren. Desondanks gaat Weight Watchers heel duidelijk wel met haar tijd mee en is er nu een online platform dat mensen helpt om hun gewicht te bereiken. Deze online omgeving heeft een groot deel te maken met de vernieuwingen die door gevoerd zijn in het bedrijf.

Online omgeving van Weight Watchers

Eigenlijk heb je in je online Weight Watchers omgeving alles wat je nodig hebt om goed en gezond af te vallen. De online omgeving beschikt over gegevens over jou. Zoals je huidige gewicht, je streefgewicht. Een berekening van SmartPoints mag dan ook niet ontbreken en je kan precies zien welke recepten voor jou haalbaar zijn en welke je mag bereiden om af te vallen. Tevens kun je in een forum je vragen stellen en alsnog in contact komen met andere volgers van dit dieet. Vragen over recepten, punten tellen en het bereiken van je gewicht komen hier naar voren. Ook is er ruimte om elkaar te motiveren en op te beuren én is er de mogelijkheid om via het forum mensen te ontmoeten die met hetzelfde worstelen als jij: overtollige kilo’s.

Werkt online afvallen goed?

Dit is een heel belangrijke vraag. Want niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd om online af te vallen. Je moet namelijk een ijzeren discipline hebben om te beginnen en vol te houden. Wanneer jij een stok achter de deur nodig hebt, is offline afvallen wellicht veel beter. Je moet dan fysiek ergens naar toe en daar wordt ook echt iets van je verwacht. Online is de kans groter dat je het een en ander laat en doorschuift naar volgende week. Het gevaar zit hem in die kleine details. Desondanks kunnen mensen die zichzelf volledig in de hand hebben en zich goed aan afspraken met zichzelf kunnen houden, wel heel veel baat hebben bij deze online omgeving. Je kunt namelijk waar en wanneer je maar wilt je statistieken en gegevens bekijken en op die manier dus heel doelgericht en toch stapsgewijs afvallen.

Conclusie

Het is mooi dat Weight Watchers moderniseert en kijkt naar de man en vrouw van nu. De huiskamerontmoetingen van het dieet liggen intussen steeds verder achter ons. Hoewel het nog wel gebeurt, zie je een toename in de online activiteit van het dieet. En waarom niet? Veel mensen hebben baat bij deze manier van afvallen en kunnen er prima mee uit de voeten. Wel is het een voorwaarde dat je zeer gedisciplineerd bent als het om afspraken met jezelf gaat. Want het kan zomaar misgaan als je aandacht en doorzettingsvermogen even verslapt. Gelukkig zijn er dan ook offline nog voldoende alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *