HAPIfork: de slimme vork die je eetgewoontes bijhoudt

Dieet Pro

Alles in en rondom je huis wordt slimmer zodat het je steeds makkelijker gemaakt wordt. Nu is je vork misschien wel het laatste dat je zou verwachten als “slim” apparaat. De HAPIfork maakt het je echter niet makkelijker maar het helpt je mee om minder te eten en bewust te maken van hoeveel je eet. Terwijl het concept origineel ontwikkeld is voor klinisch en medisch gebruik is het inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig consumentenproduct. Te snel eten heeft volgens onderzoek verschillende negatieve effecten waaronder gewichtstoename en spijsverteringsproblemen. Om dit te voorkomen is er de Hapifork. Door de vork denk je na over iedere hap die je neemt.

Eetgewoontes bijhouden

Hapifork heeft het potentieel om uiteindelijk in iedere keuken plaats te nemen. In een tijd waarin overgewicht onder de bevolking toeneemt en gezonder leven populair is neemt de Hapifork een belangrijke plek in om hier een bijdrage aan te leveren. Iedere keer dat je je eten van je bord naar je mond brengt wordt bijgehouden door de slimme vork. Met subtiele vibraties wordt je gewaarschuwd dat je te snel eet. De Hapifork houdt echter ook bij hoelang je over een maaltijd doet, hoeveel happen je genomen hebt tijdens de maaltijd maar ook hoeveel tijd je per hap besteed hebt.

De vork verstuurt alle informatie met Bluetooth of USB naar je online dashboard op de website. Daar kun je je eetgewoontes bijhouden zodat je een goed beeld hebt van hoeveel je eet en wat je kunt verbeteren. Er is zelfs een app voor iOS en Android toestellen zodat je op ieder moment van de dag kunt bekijken hoe je het doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *