Energiebalans: negatief voor afvallen

Dieet Pro

Alles wat je eet wordt gezien als energie. Als je eet en het wordt niet gebruikt als energie dan wordt het opgeslagen als vet. Om dit te voorkomen heb je twee opties. Of je gaat minder eten zodat er geen overschot is of je gaat meer energie verbruiken. Kies je niet voor één van deze twee opties dan is er een calorie overschot wat leidt tot meer vetopslag op je lichaam.

Caloriebehoefte
Minder eten kun je doe je door te stoppen als je je max hebt bereikt. Dan moet je wel eerst weten wat je max is. Dit kun je op het internet berekenen en is bekend als de caloriebehoefte. Over het algemeen wordt er uitgegaan dat je je lichaamsgewicht x 25 in calorieën binnen mag krijgen. Als je dit berekend hebt weet je hoeveel je per dag mag eten zonder vet op te slaan.

Minder eten dan je verbruikt
Om gewichtsverlies te starten moet je minder eten dan wat je verbruikt. Er ontstaat dan een calorietekort. Dit tekort ontstaat als het lichaam om energie vraagt maar niet voldoende uit de voeding kan halen. Het lichaam heeft de energie toch nodig en haalt het vervolgens uit de opgeslagen vetreserves. Deze worden door het lichaam omgezet in energie wat vervolgens leidt tot minder vet op het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *