De grootte van de maaltijden veranderen

Dieet Pro

Veel mensen eten te veel bij een maaltijd. De porties zijn simpelweg te groot. Overgewicht komt voornamelijk door te veel eten. Te grote maaltijden is een begin. Vanaf dat we jong zijn is ons geleerd om ons bord leeg te eten maar als we ouder worden denken we nog steeds dat het zo moet. Kinderen eten niet altijd even goed dus is er de noodzaak dat er voldoende gegeten wordt. Dan valt het te begrijpen dat het kind het bord moet leegeten.

Het bord hoeft niet leeg
Veel mensen blijven dit echter doen, ook als ze veel ouder zijn. Deze personen krijgen dan echter al voldoende eten binnen. Het is niet nodig om je bord leeg te eten. Luister naar je lichaam en niet naar het eten. Als je geen honger meer hebt is het tijd om te stoppen met eten. Dit voel je meestal al aankomen maar er wordt niet naar geluisterd. Als je de laatste happen maar met moeite binnen kunt krijgen had je al eerder moeten stoppen met eten.

Kleinere borden
Een goede oplossing is het gebruik van kleinere borden. Je mag dan weliswaar je bord leegeten maar er bevindt zich minder eten op het bord. Zo eet je voor je gevoel het bord leeg maar krijg je minder binnen. Er is een regel die je kan helpen bij het eten en dat is de 1/3e regel. Dit houdt in dat je je maag vult met 1/3e met eten, voor 1/3e met water en de overgebleven 1/3e van de maag blijft leeg. De lege 1/3e is nodig voor het verteren van het voedsel maar het zorgt er ook voor dat je niet te veel eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *