Dieet Pro

Het Atkins dieet is door de jaren heen erg bekend geworden. Atkins staat gelijk aan afvallen. Volgers van het dieet zeggen dat werkt en ze heeft geholpen om vele kilo’s kwijt te raken. Niet alleen is het Atkins dieet goed voor gewichtsverlies maar mensen voelen zich ook energieker na het dieet te hebben gevolgd. Het Atkins dieet is voor iedereen bedoeld, voor de mensen die zich voleten tijdens emotionele buien tot sporters die de laatste beetjes vet weg willen werken.

Wat kun je eten tijdens het Atkins dieet?
Het Atkins dieet bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten. Hiernaast worden er ook goede koolhydraten gegeten. Tijdens het dieet worden de koolhydraten uit je eetpatroon verbannen. Door bijna alleen eiwitten en vetten te eten geef je het lichaam geen andere keuze dan vetten te gebruiken voor energie. Er zijn immers geen koolhydraten aanwezig uit de voeding. Het lichaam gaat dan vetreserves verbranden in plaats van glucose. Dit is een bewezen theorie en is bekend als ketose.

De fasen van het Atkins dieet
Het Atkins dieet is verdeeld in vier fasen. In de eerste fase van het dieet worden de koolhydraten uit de voeding gehaald en wordt er overgegaan op enkel vetten en eiwitten. De fase is erop gericht om het lichaam vetten te laten verbranden in plaats van glucose. In de tweede fase van het dieet gaat het afvallen sneller en mag je ook weer grotere porties groenten eten. De derde fase mag je weer andere voedingsmiddelen toevoegen. De laatste fase is de onderhoudsfase. Deze fase is eigenlijk oneindig. Dit is erop gericht dat je ervoor zorgt dat je op gewicht blijft en aanpassingen doet aan je eetpatroon.