Altijd ontbijten tijdens het afvallen

Dieet Pro

Veel mensen worden wakker en moeten zich dan haasten om op tijd op het werk te zijn. Je rent naar de badkamer om je tanden te poetsen en daarna snel te douchen. Je doet met spoed je kleren aan, doet je haren nog even en je haast je op de weg naar je werk. Een typisch begin van de dag voor velen. Door de haast heb je geen tijd voor het ontbijt. Misschien denk je zelfs dat het goed is als je het ontbijt overslaat omdat je dan minder eet. Zo werkt het jammer genoeg niet.

Ontbijten is belangrijk
Door het ontbijt over te slaan doe je meer slecht dan goed. Er zijn veel redenen waarom je wel moet ontbijten, ook tijdens het afvallen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten versnel je je metabolisme. Het metabolisme is de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbruikt. Door een sneller metabolisme verbruik je meer calorieën.

Gevolgen van niet ontbijten
Als je niet ontbijt is er nog een ander probleem. Dat is dat je dan waarschijnlijk meer eet tijdens de lunch. Misschien ga je zelfs al voor de lunch wat eten omdat je zoveel honger hebt. Studies en onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die ontbijten meer afvallen dan mensen die niet ontbijten. Dat klinkt misschien onlogisch maar je moet blijven eten om af te vallen. Als je jezelf uithongert ben je verkeerd bezig. Zorg ervoor dat ontbijten een gewoonte wordt. Als je niet kunt eten in de ochtend probeer het dan met drinkjoghurt en breidt vervolgens je ontbijt steeds verder uit tot een goede maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *