Afvallen tips – 4 tips naar een slanker leven

Dieet Pro

Bij het afvallen draait het om het verliezen kwijtraken van gewicht, over gewicht wel te verstaan, dit willen de meeste mensen dan graag ook nog door snel afvallen bereiken. Omdat er vandaag de dag zoveel ongezond voedsel op de markt is en zoveel bewerkt voedsel is het een stuk moeilijker geworden om gezond te eten en slank te blijven. We worden met z’n allen steeds dikker en moeten dus steeds meer moeite doen om slank te blijven, helaas is dit voor veel mensen moeilijk te bereiken en stelen veel mensen zich dagelijks de vraag hoe afvallen? of hoe gewicht verliezen?

Er zijn een heleboel manieren voor snel afvallen_ en snel gewicht verliezen, je hebt een enorm aanbod in diëten. Terwijl het soms al heel erg kan helpen door een paar simpele tips op te volgen, we hoeven niet altijd een ingewikkeld dieet te volgen, of een crash dieet om te snel afvallen. Bij dit soort diëten treed meestal toch weer het jojo effect op en ben je terug bij af. Wanneer je een dieet hebt gevolgd dan is het zaak om gezonder te blijven eten en gezond te leven. daarom is het verstandig om een koolhydraatarm dieet te volgen, dit dieet is het meest verantwoorde dieet dat ik persoonlijk ken, en de voordelen hiervan zijn dat je erg bewust bezig bent met je dieet en eet gewoontes, zo leer je een hoop over voeding en alle eigenschappen van de stoffen die erin zitten. Dit is erg belangrijk omdat je slank wilt blijven toch? dit bereik je alleen maar als je weet wat je eet, en dus mindert op de koolhydraten en de calorieën. Daarom raad ik een koolhydraatarm dieet altijd als eerste aan, voor meer informatie over zo’n koolhydraatarm dieet kan je hier op deze website kijken, er staan allerlei diëten op en kun je dus heel goed vergelijken wat nou het beste dieet voor je is. Ook vind je er een hoop afvallen tips.

Omdat je na het afvallen slank wilt blijven heb ik om daarmee te helpen een paar tips hieronder voor je neergezet, ik zou zeggen doe er je eigen voordeel mee.

Afvallen tip 1 – Eten en nog eens eten
Vermijd in de supermarkt wanneer je boodschappen doet de gangpaden met de chips, snoep, en koek.  De verleiding is groot om daar wat lekkers van mee te nemen, voor bijvoorbeeld s ‘avonds op de bank met een filmpje. Wanneer je wilt afvallen zijn deze producten echt slecht, probeer ze daarom te vermijden. Probeer ook niet te vaak naar de supermarkt te gaan maar juist zo weinig mogelijk, doe bijvoorbeeld een keer in de week boodschappen en doe dan je best om de chips en groenten en andere slechte producten te laten liggen, haal wat je nodig hebt, bedenk wat je de aankomende week elke avond wilt gaan eten, haal daar het groente en de andere ingrediënten voor. Zo kom je niet elke keer in de verleiding om iets lekkers mee te nemen.

Afvallen tip 2 – Drink veel water
Water mag je zo veel als je wilt, je komt er niet van aan, en het is gezond. Probeer daarom zoveel mogelijk water te drinken, het lest de dorst het houd je weg van al die dik makende drankjes zoals sapjes, fris enz. Probeer ook voordat je gaat eten een groot glas water te drinken, zo zit je sneller vol en eet je dus minder.

Afvallen tip 3 – Eet niet teveel
Het avond eten wordt geserveerd en wat doe jij? je schept meteen je bord vol met aardappels, vlees en groenten. Niet doen! Neem wat kleinere porties en eet rustig, zo geniet je meer van het eten en eet je niet teveel, het is namelijk zo dat je lichaam pas na 20 tot 30 minuten in de gaten heeft dat het vol zit en jou dat signaal geeft. Je bent dus altijd geneigd te veel te eten als je snel eet. Op deze manier geef je je lichaam meer tijd en heb je waarschijnlijk dat 2e portie niet meer nodig.

Afvallen tip 4 – Niet teveel willen
Omdat we zo druk zijn met ons leven nemen we vaak niet eens meer de tijd om te genieten van de simpele dingen zoals eten. We willen alles tegelijkertijd en daardoor doen we alles te snel. Probeer daarom een ding te doen. Als je gaat eten ga dan ook eten, ben ermee bezig, wat je eet, probeer te genieten en de tijd ervoor te nemen. Zo zal je zien dat je bewuster wordt van waarmee je bezig bent.

Tot slot
Ik kan nog wel doorgaan met tips geven en ook nog veel uitgebreider op de tips in gaan, dit zijn echter handvaten om mee verder te komen en je aan het nadenken te zetten. Waarschijnlijk kun je de meeste tips zelf ook wel bedenken. Het is vrij simpel en je moet vooral dicht bij jezelf blijven, maak het niet te ingewikkeld, probeer niet te veel te willen en doe alles een voor een, zo zul je net als met deze tips snel zien dat het allemaal niet zo moeilijk is en dat je door logisch nadenken ook al goed kan afvallen en slanker leven. Wil je meer en uitgebreidere tips en informatie over afvallen, kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *