Afvallen combineren met een druk leven

Dieet Pro

Als je al weinig tijd hebt voor jezelf hoe moet je dan tijd maken voor het afvallen? Met een gezin, drukke baan en een vrouw of man die ook aandacht wil blijft er weinig tijd over. Tijd voor afvallen is er dan bijna niet. Op het eerste gezicht lijkt dit ook zo maar er is altijd wel een gaatje te vinden. Er zijn verschillende manieren om het afvallen in te passen in je drukke leven. Deze kun je tijdens het werk doen of in de pauze, na het avondeten of simpelweg door anders te eten.

Meer water drinken
Door veel water te drinken heb je minder honger. Het water vult de maag zodat er minder eten bij in kan. Neem voor elke maaltijd een groot glas water. Je voorkomt hiermee dat je te veel eet omdat je maag al grotendeels gevuld is met het water. Water zorgt er ook voor dat je lichaam gereinigd wordt en de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Wandelen
Iedereen kan wandelen, dat is het mooie aan deze oefening. Als je een half uur pauze hebt op je werk ga dan een stukje wandelen met een collega of alleen. Door iedere dag te wandelen maak je een groot verschil. Elke wandeling verbruik je calorieën en zet je je lichaam aan het werk. Het verbruik van calorieën gaat misschien niet zo snel als bij echte sporten maar het kost ook niet veel moeite en je kunt het praktisch overal doen.

Stop met snaaien
Ongezonde snacks zitten in het eetpatroon van veel mensen. Door gebrek aan tijd kiest men sneller voor de makkelijke hap. Als je geen tijd hebt voor een gezonde maaltijd dan heb je niet goed gepland. Door ervoor te zorgen dat je altijd een gezonde snack in de buurt hebt kun je veel ongezond snaaien voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een stuk fruit bij je hebt zoals een appel of een peer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *